Och detta var så grymt gott. Jaha, då var det min tur att åka på en dunderförkylning. Jag som alltid skryter med att jag aldrig är sjuk (ja, där är jag nästan lite dryg, ha ha)
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Sätt ugnen på 200 g. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja
Det är en smidig maträddare att ha på vänt i kylen för trötta och oinspirerade dagar. Sommardagar och lediga dagar kräver en hel del kvicka matlagningsess i rockärmen, shortsfickan eller kanske regnjackan stämmer lite bättre
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Det är inte så värst ofta som vi äter fiskpinnar i vår familj, men ibland händer det och då väljer jag fiskpinnar som är gjorda av fiskfilé, inte av malet "jagvetintealltvadsomkanvarai"
Ett gäng färgglada grönsaker, typ pasta, Keso, olivolja, en burk tonfisk och gärna ett gott bröd blir en god salladsmåltid som håller mig mätt en hel eftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.