Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Detta är ett sådant bröd. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.