Kycklingen serverades ikväll med en sås gjord på färska trattisar, som först frästes i smör, kryddades med salt och peppar, och som slutligen fick puttra i en skvätt grädde
Om Macke läser så vill jag bara meddela att jag naturligtvis använder kronfågel. Koka upp creme fraiche med chilisås och kycklingbuljong, smaka av med SoP
Och vad passar inte bättre att kombinera denna wrap med om inte Minutkyckling från Kronfågel. En wrap med kycklingcurry tackar man aldrig nej till, verkligen inte om wrapen i sig är glutenfri, proteinrik och kalorisnål
Den här levern är riktigt stor, med fina hela bitar. Jag köpte min färsk från Kronfågel på Willy’s, den kostar kring 20 kr för ett halvkilo. Servera med rårörda Lingon och en färsk Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette Recept se # 1
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Vi kom hem i tid och jag har hunnit mysa och leka med mina busungar på eftermiddagen
Ett tips - Kronfågels frysta färdigstrimlade är jättebra. Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök
Inlägg och tävling i samarbete medKronfågel. Jag har ju fått prova dessa kycklingbacon från Kronfågel nu en tid och jag måste erkänna, det är grymt gott
På Kronfågels hemsida står att läsa att de nu bara har en enda produktionsanläggning i Sverige. Plötsligt behöver man inte vara Einsteins avlägsna kusin för att förstå att med så många djur under ett och samma tak så är det ingen sympatisk djurhållning vi pratar om
Rör ner hackad persilja, citronskal och red med lite redning. Servera med ditt favorittillbehör. 6Spara receptetSkriv utIngredienser1 kilo strimlad kycklingfilé (jag använde kronfågels minutstrimlor)1 stor gul lök5 dl grädde3 dl vattenlite redning (typ "Redningsmix" från Reco Market)3 vitlöksklyftor2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond2-3 msk tamarisojakrydda gärna med persillade och lite extra lökpulver eller vitlökssalt2 tsk torkad rosmarin2 tsk sambal oelek3 hackade soltorkade tomaterSkal och saft av 1 citron1 knippe persiljaInstruktionerFinhacka lök och vitlök och stek med kycklingen i kokosolja utan smak
Sportlovsveckan lider mot sitt slut och vi rundar av med en riktigt god middag innan skolväskorna ska packas, kläder plockas fram och veckan ska planeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.