Här har jag använt rosmarin till en grillglaze. En gång åkte vi runt i de låga bergen norr om Verona. Stannade i Negrar och besökte vinkooperativet som en gång lär ha uppfunnit Amarone, vinet gjort på torkade druvor
att fram en grillglaze till dem inför sommaren. Grillglaze (serecept) 2L vatten. Snart går. grillsäsongen igång och vad är inte bättre än några rikligt saftiga och möra
Rökig grillglaze med ton av äpple länk . Sätt ugnen på 125º. Gnid in karrén med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av karrén
Så fort temperaturen stiger över tio grader (d v s i slutet av maj) och fram till de sista ruggiga sensommarkvällarna ligger doften av grillglaze (samt kolbriketter antända med alldeles för mycket tändvätska) tung över de flesta bostadsområden
Skölj och rensa jordgubbarna. Skär stora bär i bitar. Koka jordgubbarna med syltsockret i 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och krossad svartpeppar och koka ytterligare några minuter eller till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.