150-200 g
lax per person. Halstra eller grilla lätt i ett par minuter på varje sida och börja med skinnsidan. Kryddning behövs inte – gravningen har nog med smak i sig.
Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. Fantastiskt gott blev det. Ni måste testa det. 6 portioner. 1 kg oxfile 3 msk flingsalt 3 msk strösocker 2 tsk mald svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor med skal 1,5 dl persilja, hackad 5 cl gin,. 6 portioner. 1 kg oxfile. 3 msk flingsalt. 3 krossade vitlöksklyftor med skal. 1,5 dl persilja. 5 cl gin
En jättetrevligmiddagoch kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprikaochharicot verts
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. örtsalt och/eller havssalt. De blirfantastiskt goda, särskiltprecis när de är varna från ugnen/grillen
Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat. Salt och peppar. Liteolivolja. Vänd ochgrilla andra sidani en minut om du vill ha köttet lättstekt
Riv moroten och äpplet. När de börjar få färg och knäppa är de klara. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.