Snabbgrillad sockerkaka med jordgubbar och grädde till dessert…. Så löd maten vi grillade ikväll när en reporter från Sydin var här för att fotografera ikväll
Stor botten på portionsformen = går fortare att få genomgrillad. Det är egentligen en fullstor paj med hallon som gräddas i ugnen och sedan värmas upp på grillen, jag valde däremot att göra portionsformar som jag bakade direkt på grillen
Men vi börjar idag med en grillad fläskytterfilé med en lite het glaze. Börja med att blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka upp och låt det sedan svalna
Dessutom blev det grillad sparris med parmesan, ugnsrostad potatis och hemmagjord bearnaisesås. Rubben är mitt egna påhitt medan lag ochglaze kommer från Sveriges Mästerkocksdeltagaren Pernilla Elmqvist
Sen fick jag höra av en vän att ett av mina recept fanns med i City tidningen, jag skrev till dem för några månader sen och sa till dem om dem behövde recept till sitt recept sida så kunde dem plocka från mig
Jag misstänker att ni redan ätit frukost men till morgondagens frukost vill jag rekommendera att ni provar godsaken på bilden nedan, nämligen smoothie med blåbär och lingon
Recept hämtat ur boken ”Vildsvin. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Det blev en härlig lat helg med största nöjet att elda i den härliga gamla vedspisen i köket och grilla i öppna spisen i vardagsrummet (japp det går att göra, mer om detta i ett annat inlägg)
Så även om jag ej äter vinbär så passar det perfekt att baka och laga på med en söt kontrast. Vinbär har alltid varit surt i min smak men det passar perfekt med söta tillbehör
Tillsammans medgrillad spetskål rårörda lingon, brynt smör och stekt rimmat sidfläsk är det kanske en av de godaste luncherna jag ätit på väldigt länge
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.