Färsk tonfisk är otroligt gott att grilla eller halstra och servera med en fräsch salsa. Ta fram tonfisken ur kylen så den blir lite varmare innan grillningen eller halstringen
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfiskenmed olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Krydda med salt och peppar. Vänd och pensla med hoisinsås ett par gånger. Häll av nudelvattnet och blanda med grönsakerna och grovhackad koriander eller bladpersilja som jag föredrar
Smaka av med salt och peppar. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor
Servera den varma nygrilladetonfiskenmed den kalla och fruktiga salsan. Grilla eller stek tonfisken ett par minuter på varje sida, men se till att den behåller en rå kärna
När tonfisken är klar skär den i skivor och servera med den goda aioli majonäsen. I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfisk i en hel bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.