Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Örtkryddad potatis inbakad i smördeg. Grillad oxfilé med madeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Smaksätt med salt, peppar och olivolja. Snåla inte med saltet och grilla dessa klara. Blanda samman torkat chilipulver, chiliflakes, rökt paprikapulver (piemento), ingefära, vitlökssalt och grovmalen svartpeppar
Börja med klyftpotatisen. i ett durkslag, torka med lite papper och blanda dem med olja, salt och vitpeppar i en långpanna, ugnsform eller ugnsfast stekpanna
Servera oxfilén med de grillade grönsakerna, aoilisåsen samt kokt potatis. GRILLADE GRÖNSAKER. Pressa vitlök i en skål och blanda med majonnäs och matyoghurt
Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet
Blanda cremé fraiche med såsmix, uteslut vattnet från tillagningsinstruktionerna för såsen. Blanda med bearnaisesåsen och lägg tillbaka blandningen i potatisarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.