En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Smält smöret i en liten kastrull och pressa ner vitlöksklyftan/-orna i smöret. Vädret har varit toppen och det blir altanhägn hela dagen, vår altan är flitigt använd
Potatisflarnet går att förbereda och värma innan servering, fläskfilén kan förberedas tom kokningen och sedan stekas och även vinägerreduktionen kan göras i förväg
Grilladefläskfilé som glazades med en god hickorysås. Till detta gjordes en potatissallad, med färskpotatis, sallladslök, soltorkade tomater, cocktailtomater, oliver, färsk basilika, olivolja, vinäger, svartpeppar, och lite rosa himalayasalt
Grillade den hel i honungsmarinad. Har varit sugen länge på att riva i lite pepparot i potatissalladen efter att ha smakat det någonstans och det blev riktigt riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.