1 dl
färska jordgubbar i mixer till en slet konsistens och blanda därefter i 1 msk cointreau. Häll detta upp i små glas och låt det vila i rumstemperatur en stund före servering.
äggvitan
1 msk
florsocker till hårt skum, blanda jordgubbsmelban i äggvitan under ständig omrörningoch lägg därefter direkt i frysen för att stelna till, ( Jordgubbssorbét) När massan stelnat skall det gå att forma vackra bollar av massan med tex: två matskedar.
Vi grilladeäven ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Ljummensalladmed citrondressing. Så smidigt att låta köttet koka under dagen och sedan bara pensla det med färdig bbq-sås vid grillningen
Grillad, snabbgravad lax, medgrilladendive och en matig sallad. Som sagt, kosten försöker jag väl åtminstone hålla hyfsat, och då blir det ju ganska mycket grillat i kombination med någon sallad
Här är en trevlig och snabbfixad variant med grönkål, apelsin, oliver och granatäpple. Ni glömmer väl inte att komplettera julbordet med några fräscha sallader
Det är medenliten skräckblandad förtjusning som jag påbörjar mattillredningendenna dag. Jag fick då och då på slutet av koket “dra” lite med ett par gafflar i köttet för att se om det började falla isär och var så mört som jag vill ha högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.