Lägg på den nygrillade tonfisken och servera tillsammans med kalamataoliverna. Grilla tonfisken till en kärntemperatur på cirka 30°, 1–2 minuter på varje sida
Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Trist nog är det ju strikt förbjudet att grilla på balkongen inomhus, så om man fick sig en fin liten veranda så vore det ju mäkta fint
Grilla på måttlig värme i 15-20 minuter per sida. Börja med marinaden. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor
Grilla spetten på galler högt upp i ugnen och över en långpanna, ca 10 minuter. Ugn 250° grill. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett
Grilla runtom över glöd. Grekiska grillspett600 g lammstek eller karré3 msk olivoljarivet skal och saft av 1/2 citron2 pressade vitlöksklyftor2 tsk oregano3 msk hackad dillflingsaltnymald svartpepparcitrongrön paprikagrillspett
Pensla grillgrönsakerna med glazer och grilla dem tills de fått färg och blivit mjuka. Blanda samman smulad fetaost, grillade grönsaker, oliver och ruccolasallad
Grilla revbenen till dom fått fin färg. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.