Då är det här en perfekt rätt att ställa fram på buffébordet. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Pensla på med glazen i slutet av grillningen för bästa resultat. Skala vitlöken och finhacka den och chilifrukten och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser
vanlig grönsallad samt pastasallad med soltorkade tomater, cocktailtomater, fetaost och oliver. KallskuretPå överraskningsfesten vi hade för ett par veckor sedan bjöd vi på Italiensk buffé
Vi kör vidare medgrillningen, man lär så länge man lever och det blir bättre och bättre. Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Vi valde att grilla biffarna, men man kan även steka dem i olivolja i stekpanna. Boken heter Buffé - Pajer, plock och en smak av Medelhavet och är skriven av Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Marinerade kycklingbröst och grillade drumsticks i all ära - det var inte det jag var ute efter. De senaste året har jag i mitten av maj haft öppet hus medbuffé, i samband med att jag fyllt år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.