Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Om man griljerar en skinka i oktober så heter det "helgskinka". Men det smakar ändå JUL. ) Jag läste ett tips om att blanda ströbrödet i ägg- och senapsröran, det var himla smidigt och blev bättre fördelat
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º. Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor
Idag bjuder jag på julig mat med apelsintema. Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.