Gårdagens middag blev stora köttbullarmedfetaost, oliver och soltorkade tomater. Skär fetaostenoch de soltorkade tomaterna i mindre bitar, blanda ner dem tillsammans med oliverna i färsen
Ett par vänner till oss bjöd på dessa goda grekiskaköttbullar när vi var hemma hos dem senast. Hon bjöd dem med tzatziki till men jag hade inte grejer hemma till det så det fick bli hummus till istället
Dessa köttbullarmed lammfärs blev underbart goda. Lägg tillbaka alla köttbullar i stekpannan. Grekiskaköttbullarmed oregano, vitlök och kanel4 portioner (eller minst det dubbla om det är en buffé)500 g lammfärs (eller nöt)1 ägg1 msk vatten1 tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk kanel2 tsk oregano1 pressad vitlöksklyfta2 msk fryst persiljaBlanda samman samtliga ingredienser. Forma köttbullar, 22-24 st ungefär. Häll över ett par deciliter vatten och puttra färdigt under lock, 5-10 minuter
4 4 dl couscous 2 förp pastasås med basilika (à 390 g) 1 grön paprika 600 g färska köttbullar 150 g fetaost Att ha hemma 4 dl vatten 1/2 tsk salt 2 tsk oregano peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Grymt gott och en riktig "Lady och Lufsen middag" jag har lyxat till de klassiska köttbullarnamed lite soltorkade tomater ochfetaost vilket lyfter den enkla köttbullen till nya höjder
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.