Laga en stor laddning medgrekisklinssoppa och frys in i portionsförpackningar. Man vänjer sig fort vid att tassa upp upp efter nio någon gång, och krypa upp i soffan med en kopp te framför Nyhetsmorgon
Jag gör min linssoppalite annorlunda än grundreceptet, jag tycker att det är väldigt gott att slänga med ett par kanelstänger, men det är absolut frivilligt
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Efter man har lämnat blod så skall man ta det lite lugnt och inte lyfta för mycket tungt, M&M var hemma hos oss när jag kom hem… då blir det inte lugnt, full rulle hela tiden
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Blir perfekt tillsammans med en klick grekisk yoghurt i och bröd på sidan. Än har inte våren kommit igång och medan jag sörjer det fortsätter jag att värma mig med goda soppor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.