Servera laxenmed crème fraiche grönsaker och kokt potatis. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min/sida. 500 g gravadlax i bit
Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar. Skär laxen i 4 bitar. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida. 500 g gravadlax i bit
Fördela grönsakerna, strimlad lax och räkor i pajskalet, och lägg på osten. Vi skulle ha åkt och storhandlat på dagen eftersom kylskåpet gapade ganska tomt, men annat kom emellan så det gällde att improvisera med det som fanns hemma
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.