Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Blanda olivolja, pressad vitlökoch finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlökochpersilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Blanda sedan grädde, creme fraich och sambal i en skål, pressa i vitlöken
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlökoch hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.