Tillsammans medvitlöksbrödoch ett glas cider blev det en så trevlig och god kväll. I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlök och hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Vi åt oxfilé och jag gjorde ett vitlök ochpersiljesmör som fick smälta in i köttet. Det är lyxigt att ha ett kryddsmör i frysen och plocka fram till det grillade köttet, eller den där goda köttbitet som du stekt i en panna
Blanda med resten av ingredienserna. Hacka nötterna grovt och vitlöken fint. Salta och peppra. Det är bara att dubbla eller trippla mängden topping och anpassa tiden i ugnen efter det
Persiljesmör. Hacka persilja och vitlök och blanda med smöret, smaka av med peppar och salt. Skölj och borsta musslorna, släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när man knackar dem mot köksbänken
Strö över salt och peppar. Lägg grönsakerna på kycklingen och pressa över citronsaften. Hacka persiljan, pressa 2 vitlöksklyftoroch blanda med smöret. Blanda ihop paprika, lök, 2 vitlöksklyftormed skal, 1 msk olja, salt och peppar. 2 vitlöksklyftormed skal
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 3 vitlöksklyftor
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratineradesmed stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.