Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren. En väldigt tacksam & smidig rätt, allt-i-ett medris, kassler, ananas, cheddarost och gratinerad medostsås
Koka risetmed vattnet och salt. Lägg ner risblandningenoch häll över såsen. För hemma hos mig finns i princip alltid ingredienserna till detta hemma i vårt skafferi och kylskåp
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Vi käkade gratängenmed lite färska grönsaker och oliver. Jag har flera gånger läst receptet på den här gratängenoch tyckt att den verkat ganska god men jag har inte kommit mig för att testlaga den förrän nu
Lägg blomkålen i en ugnsäker form, slå över ostsåsenoch blanda runt, strö riven cheddar på toppen. En riktigt god "mac`n cheese" fast på LCHF-vis med blomkål istället för pasta, ostig och krämig med en dash av curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.