Äntligen är glasskivan på plats i vårt kök. Idag på min första jullovsdag roade jag mig att städa i hela huset, stryka tvätthögen, handla mat och göra lite mer julgodis
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Mitt recept på dessa magiskt enkla och nyttiga ”husmanskost” är följande. Man kan mosa keson med elvisp, mixer eller stavmixer, men jag brukar strunta i det, ( för vem orkar det på morgonen
Så här kommer svar på de vanligaste frågorna jag får. Det är meningen att man med boken som hjälp kan utforska vilken nivå av hälsa som är möjlig för en själv
Att efter en god middag bjuda på en fruktsallad eller ett stort fat med många olika frukter, gärna lite ovanliga och exotiska, är bara så gott och så trevligt, tycker jag
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.