Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen, hjärtan och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Täck degen med bakduk och låt jäsa i kylskåp över natten. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca 1/2 dl och forma försiktigt degen med handen till en platta, ca 30x40 cm. Skär degen med en degskrapa i 6–7 cm breda längder
Jag hatar köpta tekakor, ofta eller nästan alltid får man tekaka när man beställer räkmacka ute och det tycker jag är så synd för det är godare med ägg och räkor på grovt bröd
Grahamsbrödmed aprikoser och chiafrön. Jag bara älllllskar nybakat bröd, och idag var jag tvungen att göra ny havremjölk och av resterna gör jag som vanligt bröd
Täck med lock och lämna degen i rumstemperatur över natten. Jämna ut degen i formen med blöt hand. Blanda mjöl med 3 ½ dl kallt vatten och salt i en rymlig bunke
Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke
Vi brukar alltid komma med något i handen när vi hälsar på varandra. De fick det andra brödet (det med fina sprickor) eftersom receptet var redan testat dvs
Lägg över dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pumpafrön från en stor pumpa. Sätt ugnen på 200°C. Ta bort alla fröna ur pumpan, skölj dom väl och rensa dom fria från fibrer som sitter bland fröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.