Strö ett lager råsocker över varje Crèmebrûlée och bränn avmed en liten brännare. Crèmebrûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla medCrème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Mina brûlèer har dock aldrig varit klara efter en timma. Strö över ett jämnt lager rörsocker och bränn av brûlèen med en gasolbrännare eller i ugnen på full grilleffekt någon minut
Vid servering sockra och bränn avmed gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Riv sedan ner ingefäran i smeten och låt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner äggulan. Sila avsmeten och häll i 1dl smet per portionsform. Santokukniven G-57, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången. Crèmebrûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut
Risgrynen får koka med saffran, vilket ger gröten en lite juligare smak och vacker klargul färg. Detta är första delen i en serie med godsaker som jag har tagit fram till jul, fotograferade av den superbegåvade fotografen Saga Wendotte
Serverad på mitt favoritbröd och toppad med ugnstorkade tomater och grovmald svartpeppar. En spontan present från min syster, en solig dag, telefonsamtalmed min familj, skratt på jobbet med underbara kollegor, gott te, tid i naturen, fin musik, en bra bok, en inspirerande film, yoga, bilder på min systerdotter, drömmar om resor jag kommer göra och människor jag kommer träffa
Smula ner osten och tillsätt crème fraiche och vatten. Garnera med dragon. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Dekorera med strössel, nötter eller annat gott om du vill. Jag bakade till min mamma i helgen och ursprungsreceptet är ett av mina absoluta favoriter och även ett av de mest besökta recepten här på bloggen
Strö över lite strösocker och bränn det med en brännare. Mixa kexen ihop med strösockret. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.