Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Jag är uppväxt med en mamma som bakade allt bröd själv & jag minns hennes hårdkakor & bullar som man åt alldeles varma & färska när man kom hem från skolan
Det fina med att baka bröd är hur gott det luktar. Är det nåt som kittlar aptiten så är det nybakat. Med tanke på att matvägraren gillade det, måste det vara gott
Degen blir ganska lös att jobba med, så jag har använt ett par skedar för att pytsa ut på plåtarna. Det har vi precis gjort i alla fall, trots missödet med jästen=)
Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
Jag experimenterade lite med mängder och och blev riktigt nöjd. Nybakat bröd. Det tar lite tid att baka med tanke på att det först är en fördeg som ska jäsa och sedan bröden - men den här satsen blev fyra baguetter och två runda formbröd
Mixa havregrynen, blanda ihop med de övriga torra ingredienserna. Känn efter med sticka i mitten. Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön
Du gillade bröden med rågmjöl och hasselnötter bäst, de andra slängde du i frysen. Rör tills allt blandats ordentligt, täck med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur under natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.