Nu närmar sig julen och med den alla mysiga traditioner som finns omkring den. s Julkalender "Tusen år till Julafton" är något som har blivit ett stående tema här hemma och följs slaviskt
Smaka avmed salt, peppar och tillsätt färsk timjan. Servera med färsk timjan och en grönsallad. Varva sås, lasagneplattor, spenat/lökblandning + lax i första lagret, + rödspätta/torsk i andra lagret och + räkor i det sista lagret, avslutamed ett lager plattor och sås
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Mortla saffranetmed lite socker. Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake
Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doftenav vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Min lavendel står i full blom. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare
Fick till och med Cicci att smaka en mussla. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen
Pensla med lätt uppvispat ägg. Ta i det mesta av mjölet. Spritsa eller klicka i lite av marsankrämen. Platta ut degen i en långpanna , ca 25 x 35 cm , med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 min. Pudra med florsocker precis före servering 25 g jäst. 1 dl marsankräm av kokmarsan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.