Kommer i håg när jag som liten blev så besviken när mamma bakat myrstackar ( har hört att det är en norrlänsk benämning på arraksbollar), och förväntade mig en smak av chokladboll ( som då hette något annat)
Inlägget Glutenfri granola med kokos och kakao dök först upp på A Big Heart & Soul - Jessica Clarén. 30, när vi insett att de där biobiljetterna vi köpt för att kolla på iMax-visningen av Spectre ute på Mall of Scandinavia skulle ta död på oss (alltså efter att ha sett bilderna på instagram där det närmaste vimlade av människor som i en myrstack). Blanda samman 2 dl havregryn, i näve 3-4 msk russin, 2 msk gojibär, 3 msk kokosflingor, 1 tsk bourbon vaniljpulver, 1 msk kakao, 1 -2 msk steviapulver eller annat sötningsmedel, 2 dl hackade mandlar. Klicka över 1-2 msk kokosfett. 3-4 msk russin. 1 -2 msk stevia
Servera som tapenade till painriche och crostini eller som grönsaksdip. 2-3 vitlöksklyftor. Mixa samtliga ingredienser till en slät röra i en matberedare
I annat fall smälter sockret bort - åtminstone på vissa av mina kakor. "Det luktar myrstack. -) För er som är intresserade av att läsa lite om mina bakupplevelser så kommer här några rader
Så vad ska man kalla godbitar som varken är punschrullar (dammsugare) eller arracksbollar (myrstackar) men som lånat inspiration från de båda välkända och populära kondisbitarna
Har varit sugen på att baka myrstackar eller arraksbollar som de också benäms. seTyp Sockerkaka i mindre form 175 grader ca 15 minuterIngredienser4 ägg2-3 msk sötning gärna den vanliga lchf blandningen ( 3 msk sukrin till 1/4 krm stevia)3 msk pofiber1 msk onebake, ett proteinpulver som tål värme eller samma mängd bakpro2 tsk bakpulver0,75 dl sesammjöl ( jag hade fettreducerat hemma) eller samma mängd kokossnötsmjölGör så härSätt på ugnen. 2-3 msk sötning gärna den vanliga lchf blandningen
Kommentarer
Sandbergs receptblogg
Perfekt dip till grönsaksstavar, salta kex eller chips nu till fotbollen!
Logga in eller Registrera för att kommentera.