Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Salt & svartpeppar. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Koka i cirka 5 minuter på mellanvärme. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Smörj in paprikorna i olja och grilla i ugnen på ca 175 grader
Tomatsåsen kan användas på olika sätt, blanda den med spaghetti, stek kycklingfilé och häll över tomatsåsen och servera med pasta eller ris, använd den som grund i en köttfärssås
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.