prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
Gör så här. Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltadegrönatomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
De som mognar gör det långsammare och smaken sägs bli lite bättre. Göm tomaterna i papper En vanlig papperspåse eller en kartong som går att stänga fungerar lika bra som kökslådan
Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, ellersom god decembervickning
Det var också en hel del sominte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
dela och skär mindre bitar av tomaterna, dela chilin och ta ur kärnorna och hacka den sedan i små bitar, häll allt detta i en kastrull med lite olja i botten och fräs på ett par minuter, pressa också över vitlöksklyftorna
Lägg alla ingredienserna i en syltgryta och låt dem koka i en timme eller mer tills blandningen blir så tjock att den bubblar som lava ur små vulkankratrar
14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.