För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar)
Det blir äggfria grönaplättar med en himla massa grönkål idag. Det här receptet är ett bidrag till Månadens gröna, ett fantastisk initiativ av en grupp bloggare för att visa hur mycket gott man kan göra med grönt
Det här plättarna - signerade Yotam Ottolenghi, såklart - är helt sjukt goda. Hetta upp smör i en stekpanna och stek plättarna (ungefär 0,5 dl smet per plätt) på medelvärme i ungefär två minuter på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg
Bröd är härligt och vi har redan tidigare kunnat dela med oss av recept på både Valnötsbröd, Mandelmjölsbröd, Fruktigt frukostbröd, Formbröd på kokosmjöl och sist men inte minst vårt Fröknäcke
Härliga gröna plättomeletter dekorerade med lax och ägghalvor med goda röror. Om du satsar på påskbuffé är dessa plättar perfekta att tillaga i ett plättjärn
Då och då kör jag frukosttema här på bloggen. Eftersom frukosten är dagens viktigaste måltid finns det all anledning att återvända till den med jämna mellanrum, och just nu känns det särskilt inspirerande när våren är på väg
Plättarna innehåller gluten men experimentera gärna med annat mjöl, det funkar säkert. Testa att ta olja istället för smör i dem och servera med något annat än keso ifall ni vill ha laktosfritt (men vi har inte testat det, så tipsa gärna i kommentarerna)
Forma små biffar och stek i olja & smör på svag värme ca 4 min på varje sida. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.