Jag serverade min med en knippe kokt grönsparris. Nu när jag börjat med denna blogg och lagt min andra på is så tänkte jag plocka fram lite favoriter därifrån lite då och då
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkadeskinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Krydda med salt och chili explosion. Vänd sparrisen i mjöl. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.