Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Lägg potatisen i kokande saltat vatten med dillstjälkar, spara dillvipporna och grovhacka dem och koka potatisen precis färdig
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
250 g sparris, grön. 1 kg färskpotatis, kokt 2-3 färska gula lökar 250 g sparris, grön 2-3 msk smör 2 msk olivolja 2 dl parmesanost, finriven Spadet från kyckling, se under tips Flingsalt, efter smak Svartpeppar, nymald efter smak
Bryt av och släng den nedersta, hårda delen på sparrisen, och skär den i mindre bitar. Ringla över rikligt med olja, strö över flingsalt och kvarna över svartpeppar
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. Ljummen potatissallad med räkor och sparris4 portioner700 g färskpotatis 1 kg frysta räkor i lake räkor i lake 1 burk grönsparris (250 g) 1 knippe rädisor (ca 150 g) 1 dl grovriven västerbottensost 1 påse babyspenat (70 g) 1 msk färskpressad citronjuice ca 2 msk riven pepparrot olivolja flingsalt svartpeppar Pepparrotsdressing3 msk riven pepparrot 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl mjölk 1 tsk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung Gör så här. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. 1 burk grönsparris
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Krydda med salt och chili explosion. Vänd sparrisen i mjöl. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.