Att koka sparris är lätt, särskilt grön sparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov. Häll av och lägg upp på fat och ringla en god olivolja över, lite havssalt, lite pressad citron och strö över rikligt medparmesan
Den här gången blev det raviolimedgrön sparris och ugnsbakade tomater. Jag skar grön sparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanost och olivolja ovanpå. Blanda allt ordentligt med händerna, knåda sedan degen tills den blir fast och smidig
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Ringla det brynta smöret över pastan (se till att inte få med eventuellt bottensegment), strö över de rostade solroskärnorna och avsluta med att hyvla över parmesanosten
Strö hasselnötterna över och garnera med plockad körvel. Blanda en gremolata med rivet citronskal, finhackad vitlök, olivolja och persilja, smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Riv över rikligt medparmesan. Vi åt den här gången quinoa med granatäpplekärnor till. Sedan då det är dags så river du över parmesan och skjutsar in allt i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.