Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. 300 g djupfryst eller färsk haricotverts (gröna bönor). 300 g djupfryst eller färsk haricotverts (gröna bönor)
thailändsk gröncurry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). Poängen med att använda mer grönsaker än i traditionella recept är naturligtvis att man inte behöver ris eller kan servera en mindre mängd ris till
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Lägg i grönsakerna före köttet om de tar lite tid att koka, som t. Currypasta. Sockerärtor eller zucchini i skivor kokar på lite kortare tid och snabbast går frusna gröna ärtor
Gröncurry/Gaeng Khiao Wan görs av färsk grön chili och är ofta den hetaste thaicurryn. Du kan reglera styrkan på curryn med chilisorten – de små gröna kan vara djävulusiskt starka
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.