1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.