Gräddig tomatsoppa med gorgonzolacrème
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 färska svenska tomater
  • 1 medelstor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor lite olja eller ghi
  • 1 tsk milt paprikapulver
  • 75 g koncentrerad tomatpuré - jag använde en italiensk från Fontanella som jag köpte på Martina
  • 8 dl vatten
  • 3 kycklingbuljongtärningar (Kung Markatta) - eller vegetariskt alternativ
  • 75 g smetana
  • 1 msk balsamico - jag använde en gotländsk salmbärsbalsamico
  • 1 tsk mörk honung
  • 75 g smetana
  • 30 - 35 g gorgonzola
  • 1 tsk pestokrydda med ramslök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.