Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Servera som ostkaka - dvs med en klick sylt och lättvispad grädde. Gotländsk saffranspannkaka, 8-10 portioner. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills den stannat och fått fin färg, vilket tar ca 25-40 minuter
E-postTelegramGillaGilla Laddar. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills den stannat och fått fin färg, vilket tar ca 25-40 minuter
Koka pasta och ägg, och hacka/skär ingredienserna i små bitar. Blanda i pastan och rör om. Klipp sedan i färsk dill, ganska mycket så att det sprider sig i hela salladen och ringla över olivoljan
Gotländsk hängmörad biff Putsa bort fettkappan från biffen och tärna den fint. Stek ur fettet ur kappan och avsluta med 1 kvist timjan och 1 krossad vitlöksklyfta
-). -). Grädda mitten i ugnen cirka 20-30 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig. Nu när det närmar sig jultider så blev jag himla sugen på saffran
4-5 dl vatten. 8-9 dl mjölk. 1-2 msk strösocker. Koka gröten och låt den svalna. Sätt ugnen 175°C. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och blanda ner den i gröten
Gotländsk saffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags. Torsdag i adventstid måste ju innebära pannkaka med saffran i tycker jag
För 6-8 personer. Så här i juletider kan det ju hända att det blir lite risgrynsgröt över. Då kan man passa på att göra gotländsk saffranspannkaka som påminner lite om vanlig ostkaka
Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg dessa tillsammans medfläderblommorna i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll dettaöver, samt låt blandningen stå i 3 dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.