Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Supersmarriga chokladbitar med en blandning av sött och salt. När du blandat jordnöttermed choklad är det bara att hälla över smeten i formen med papper
Bryt chokladen i mindre bitar och mica in tillsammans med tranbären. Mixa snabbt ihop vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, florsocker och smör i tärningar till en deg i matberearen
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Blanda samtliga ingredienser med mjukt smör. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Dela degen i 2 bitar och forma dem till ca 15 cm långa längder. Dela varje längd i ca 15 bitar och forma till runda kakor
BARSMED SMAK AV JORDNÖTTEROCH MÖRK CHOKLAD. Det är med glädje jag kan öppna kylskåpet och ta en liten bar, mumsa och njuta av den när jag känner för det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.