Goda smaker och ypperligt att mata ner i veckans lunchlådor. En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc
skölj och ansa den. Du kan skala stabben med potatisskalare och ta bort den nedersta biten, sedan skivar du stabben tunt och delar kronan i små, halverade buketter
Broccoligratäng med kassler/skink- och ostsås. salt och peppar. Skala stammen och skär den i bitar. Skiva purjolöken grovt och låt koka med en sista minut
Fotot på gratängen visar en broccoligratäng utan kassler och pasta men visst ser den god ut. Måndag morgon och det är mörkt ute när klockan ringer, det är detta vi har framför oss nu i flera månader
Enkelt och gott (vad blir inte godare av ost. I Tyskland är kassler (eller kasseler) gjord på antingen urbenad fläskkotlett eller karré som saltas och varmröks medan fläskkotlettvarianten är den allenarådande i Sverige
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.