Blanda ihop durramjöl, amaranthmjöl, rårismjöl och salt, och tillsätt medan maskinen går. Blanda ihop jästen med ägg- och huskgelén i matberedaren, och tillsätt honung, linfrön, solroskärnor och nyponmjöl
Blanda mjölsorterna med husk, bakpulver och salt och rör ned. Jag bredde en olivpasta (som jag köpte på Cypern) över botten, men det går också bra med någon pesto, eller olivröra av typ tapenade
Hursomhelst önskar jag er alla en finfin Nobeldag, antingen ni glammar med kungen och de "vittra" och svänger era lurviga i Blå Hallen, eller tar en stilla svängom hemma framför TV
Grovstrimla plommon ochfikonoch lägg dem, russin och chiafrön i blöt över natten i äppelmusten. Trots wake-uplampan som väcker mig med ljus och fågelkvitter varje morgon så händer det att jag lägger mig ned och blundar en liiiiiiten stund till
Så var det dags för ännu ett recept på hyfsat nyttigt glutenfritt "snask". Grundreceptet på mina muslibars återanvändes och varierades ännu en gång, och piffades till medfikonoch glöggmarinerade russin
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.