Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
En kollossalt ensam koktpotatis. Igår gjorde jag för säkerhets skull muffinsen på nytt - med en nyköpt burk curd - och då petade jag i physalis som är doppade i råchoklad
Blanda ihop potatisoch pepparrot. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Köttbullar kan verkligen göras på många olika sätt, och alla har nog sin egen lilla touch – någon rör ut ströbrödet i lite buljong, någon annan har i en gnutta vitlök, en tredje använder inga ägg utan ersätter medpotatismjöl… Jag brukar oftast göra köttbullsmeten på havregryn (glutenfritt), men ibland då jag har koktpotatis över så gör jag denna delikatessvariant
Till julen så brukar vi alltid äta dopp i grytanutav skinkspadet som blir när man gör julskinkani ugnen, men i i julas så blev det inget dopp i grytan, men jag sparade spadet och frös in det, så nu blir det en härligt god soppa av det
Slå såsen över fisken och servera medkoktpotatis, ärtsallad och citronklyftor. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.