Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Dessa blir väldigt luftiga och mjuka om man jämför med hur glutenfria bröd bukar bli annars. Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen
En historia berättar nämligen att det var en diner i USA som började servera denna ugnspannkaka med inpiration från ett tyskt recept och kallade den därför för Deutschland Pancake (eller något liknande)
Vispa ihop äggulor-vinäger-dijonsenap med elvispenHäll sedan droppvis ner rapsoljan och vispa tills den börjartjockna, sen är det bara att salta och peppra- och njutaav din egna hemmagjorda majo 2 rumsvarma äggulor
Idag var det kycklingpaj på menyn här hemma - vi skriver en månadsmeny med vissa angivna teman som vegetariskt på lördagar, fisk på tisdagar och Märtas dag på torsdagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.