Smält smöret och mjölken, låt vätskan svallna till ca 45 grader Blanda de torra ingridienserna och rör ner i degvätskan. Låt smeten vila ca 10 minuter före du börjar grädda.
100 gram
butter
4,5 dl
milk
1 teaspoon
bakingpowder
240 gram
(4-4,5 dl) gluten free flour mix
0,5 teaspoon
salt
1 teaspoon
sugar
How to
Melt the butter with the milk, let it cool until it’s about 45 degrees Mix the dry ingrdients and stir them in the cooled milk-butter blend. Let it rest for 10 minutes before you start bake you waffles.
Efter att ha testat lite olika glutenfria våffelrecept men aldrig blivit helt nöjd med resultatet har jag nu experimenterat mig fram till det i mitt tycke perfekta receptet
Orginalinlägget Glutenfriafrasvåfflor hittar du på Hälsa som livsstil. Eftersom vi gillar att testa nya ingredienser och typer av mat så provade vi oss på att göra Frasvåfflor av teffmjölet och vilken succé det blev, de blev verkligen frasiga
Jag brukar ju vanligtvis göra Hirams utmärkta klassiska våfflor, men vill nu hellre ha glutenfritt. Därför har jag experimenterat i år och gjorde de här våfflorna som vi tyckte blev både goda och frasiga som sig bör
Semester, det är ju så härligt med semester, men tyvärr så börjar ju min semester lida mot sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite tillkan jag njutaFrån semester till frasvåfflor, jag har alltid trott attjag har gjort frasiga våfflor
Frasvåfflor med glutenfri mjölmix (10 st)100 g smör eller margarin. Första våffeldagen som glutenintolerant innebar att jag fick prova nya våffelrecept
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.