Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
Jag är helt såld på det glutenfria surdegspulvret. Bröden blir så otroligt fina när man förstärker med det, jag tror nästan att jag aldrig mer kommer att baka glutenfritt utan
Jag tycker visst att man ska tillåta sig att njuta - jag har aldrig förstått mig på det här med att späka sig själv - men om allting finns tillgängligt hela tiden missar man ju den där härliga känslan när längtan och förväntningarna går i uppfyllelse
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
-). Lite frallor att ha med på semestern så man slipper börja jaga bröd som barnen kan äta. De naturligt glutenfria mjölmixerna kräver mer vätska eller mindre mjölmängd är min erfarenhet vid det här laget
Personligen föredrar jag det lite mer "ruffa" - åtminstone när det gäller muffins. Men för att förvandlas till bananmuffins krävs ingen ungdom med perfekt yttre, det går precis lika bra om inte bättre med gamla skrumpna och VÄLDIGT mogna bananer, så så fick det bli
Jag fick ett fantastisk fint kokosnötsmjöl av mamma nyligen som jag va tvungen att testa, men har provat att baka med kokosnötsmjöl tidigare och det har blivit torrt och smaklöst så verkar vara vissa märken som fungerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.