Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse medvit choklad, därefter vispad grädde ochfärskabär. Blanda socker, vaniljsocker och maizena och tillsätt lite i taget under fortsatt vispning, och vispa en bra stund tills det blir ett tjockt, vittoch pösigt, nästan klistrigt äggskum
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Det har också mycket lägre GI än vanligt, vitt socker, ungefär hälften. Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad medfärska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av. Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Om du inte redan rivit morötterna grovt kan du göra det nu, och hacka valnötterna. Lägg dom på en plåt på bakplåtspapper och pensla dom med olja,strö över lite havsalt och tryck i lite hackade valnötter om du önskar
I slutet av augusti när det var varmare och soligare än nu fyllde min svärmor år och till hennes kalas gjorde jag två tårtor som bestod av vitchokladkladdkaka, grädde, ananasbitar ochfärska jordgubbar
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabäroch krispighet från de kanderade nötterna
Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Toppa medfärskabäroch florsocker. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbäroch hallon
Dekorera medfärska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färskabäroch krispighet från de kanderade nötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.