Glutenfri tacopaj / “vanlig”
ankanplankan
ankanplankan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glutenfri tacopaj, alt ”vanlig”. Det blir ett tunt spröt skal, påminner nästan om tacoskal!
  •  
  • Glutenfri pajdeg
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl boveteflingor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  •  
  • ELLER
  •  
  • Sconesdeg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  •  
  • Till pajfyllningen
  • 1 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 500-700 g blandfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 tomater 1 stor grön paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 4 dl cremé fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 par drag på vitpeppar kvarnen
  • 2 dl riven ost
  •  
  • Gör så här
  • Blanda degen i en mixer. Kavla ut riktigt tunt på en plåt med bakplåtspapper, (lägger ett papper över så går det lättare).
  • Fräs den hackade löken i en stekpanna och tillsätt köttfärsen, kräma på med hettan så att den inte kokas! Häll över tacokryddan och vatten, låt koka in.
  • Skär tomaterna och löken i skivor, paprikan i bitar.
  • Blanda Cremé fraichen, majonäsen, den rivna osten, vitpeppar och saltet.
  • Fördela köttfärsen på pajskalet, strö över grönsakerna och kleta ut smeten.
  • Gratinera i 250° i ca 10-15 min.

Beskrivning

Kommentarer

  • leife-7

     - 

    Kan inte öppna beskrivningen!!!

Logga in eller Registrera för att kommentera.