Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Använd gärna med halvfrusna bär så smoothien blir riktigt kall, alternativ mixa med några isbitar. Vi kan alltid behöva något som piggar upp när sommaren känns avlägsen
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Vi passade på att göra en glutenfri blåbärspaj, så gott och fräscht fylld med vitaminer. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Rabarbern ska bli lite mjukare och suga i sig av allt det härliga. När någon som inte vet att det är glutenfritt äter den så blir dom förvånade på riktigt när de får höra att det inte var en vanlig smulpaj
Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Har haft FULLT upp hela senaste veckan med packning av mitt rum, jobb, cateringar och annat. Blanda speltmjöl, havregryn, pecannötter, farinsocker och kardemumma i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.