Pizzan är förstås glutenfri, och degen är i mitt tycke riktigt bra och lätthanterlig. Jag tänkte att jag skulle hjälpa dem lite på traven genom att äta pizzaoch skicka lite telepatisk coaching
Bred ut tomatsåsen över pizzabottnarnaoch lägg på mozarellaoch riven ost. Dela mozarellan i mindre bitar, skiva champinjonerna och zucchinin, strimla skinkan
Mixa ihop getost ochmozarellaoch bred ut jämnt över den något avsvalnade botten. I lördags festade maken och jag loss på den här läckra glutenfriapizzanmed plommon från trädgården, samt med lite annat smått och gott från affären
Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av om du vill krydda mer eller ha i mer ajvar. Idag va jag så sugen på tortilla bröd med gott i och in i ugnen
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizzamed pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Fördela också tunt skivade champinjoner, skinkanoch oliverna, och strö över oregano. Däremot hade jag inte tid att stå och göra glutenfri deg till mig själv just då, så jag tog flatbröd från Moilas som botten, vilket blev helt OK
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Strö över mozarellaoch ev ytterligare någon örtkrydda. ½ sats glutenfri. Med den här pizzan passar jag också på att tävla om en assistent hos Jennie på Kalasgott
Krydda med salt, peppar och vitlökspulver under tiden. (Jag använder elvisp med degkrokar till detta). Tillsätt mjöl och arbeta degen tills den blivit tjock, men fortfarande något kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.