1Lemoncurd3 äggulor (från stora ägg) 1 ägg (från stort ägg) 2 citroner, finrivet skal och saft (ekologiska) 0,5 dl strösocker 25 g smör, kallt. 1Rostad vit choklad100 g vit choklad
Jag hittade en kladdkaka medlemoncurdoch vit chokladoch insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Ja, det skulle möjligen vara jordgubbstårta då. Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.