God formfranska där fibrex gör att brödet blir saftigare och håller sig färskt längre. Brödet får en hård skorpa men blir mjukt och luftigt inuti.Formfranska med fibrex
Både jag och Vincent har ätit våra brödskivor med smör och ost (jag har även varierat med brie). Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfriformfranska som fungerar utmärkt som rostbröd
Den här glutenfriaformfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Väg gärna ingredienserna istället för att mäta, det är extra viktigt vid glutenfri bakning eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
Som du säkert vet vid det här laget har jag och det glutenfria mjölmixerna krigat hårt många gånger och de flesta gångerna har det gått käpprätt åt varmare breddgrader
Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Jag äter inte bröd speciellt ofta längre men när jag äter det så ska det givetvis vara glutenfritt och också gärna ett LCHF-bröd
Har knappt hunnit med något känns det som. Givetvis glutenfritt. Men jag var mest orolig för mitt växthus men det klarade sig galant, fick bara fästa ihop dörrarna med ett snöre, det var det enda
Vispa äggen pösigt med elvisp och häll i det smälta smöret. Glutenfriformfranska. Här är en formfranska utan vanligt mjöl, som jag bakade när vi skulle äta färska räkor en kväll för ett tag sedan
Xantangummi fungerar som ett bindemedel och kan användas istället för eller tillsammans med fiberhusk som är vanligt i glutenfria bröd här i Sverige, för att få bra konsistens och saftighet
Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås medglutenfri mjölmix på ). Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp i en bunke
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.