Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. 150 g rumsvarmt smör1½ dl ljust rårörsocker eller ljust muscovadosocker3 äggulor + 2 äggvitor175 g mörk choklad - jag blandade 3 olika sorter, alla med hög kakaohalt, och en med smak av chili150 g mandelmjöl - ca 3½ dl½ dl grädde100 g mjölkchoklad med jordgubbarvispad grädde, färska jordgubbarDela på äggulor och äggvitor
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfria och Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Den här gröten är glutenfri och gjord på quinoaflingor. Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Kan tänka mig att det även blir gott med färsk basilika i eller varför inte färsk spenat. I ursprungsrecepter så hade de 1/2dl färsk hackad vitlök, men kändes lite för väl mycket vitlök för min smak och jag tog vitlökspulver istället och inte fullt så mycket. )Lasagne med finskinka och färska tomaterca 1 liter bechamelsås (kokar upp mjölk och reder med maizena)1 paket glutefria lasagneplattorca 200g parmaskinka5 tomater4 dl grovriven parmesan1 msk vitlökspulversalt och pepparBörja med bechamelsåsen
Jag har inte väldigt mycket erfarenhet av brownie men hittade ett recept på internet som jag gjorde om till glutenfritt men jag misstänker att tiden för gräddning var felangiven i grundreceptet för där stod det 30 minuter och efter 30 minuter var smeten rinnande som vatten i ugnen så jag gräddade den nog mer i 60 minuter. 1 ask (125 gram) färska hallon. 1 ask (125 gram) färska hallon
Men nu såg jag att Roy Fares hade bakat budapestbakelse, det måste jag ju prova själv, tanken harinte slagit mig eftersom man åt det en del för längesen men nyfiken på hur den smakar helt färsk
Barilla Glutenfri Penne Rigate. Pecorino-ost, färskhyvlad. Placera skinkan på en plåt som täckts med bakplåtspapper och låt den bli knaprig i ugnen på 120 °C
20 gram färsk jäst. 20 gram färsk jäst. Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Till Josefins tårta hade jag blåbärssylt och färska blåbär eftersom hon älskar blåbär, men nu i oktober - Rosa Bandetmånaden - väljer jag rosaröd hallonsylt och lika rosaröda färska hallon för att påminna oss alla om att vi ska hjälpas åt att utrota bröstcancern - och all annan cancer också för den delen
I november duggar födelsedagarna tätt i familjen, och idag är det min tur. Det har gått ganska många solvarv sedan min älskade far klädde sig i frack och välkomnade mig till den här världen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.