Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Mina bollar är smaksatta med karamelliserad mjölk vilket gör att de får en ljuuuuvlig smak av kola. De knapriga hasselnötterna bryter av fint mot den lena smeten
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. (På bilden har jag spritsat över glasyr som jag färgat med lite karamellfärg, så det funkar det med, men dom är minst lika goda utan
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Glutenfrichokladkaka serverad med vaniljglass. en glutenfrichokladkaka bakad på bland annat kokosmjöl som jag serverade som en dessert till mig och Jonas (vi spenderade detta nyåret hemma på tu man hand, hur mysigt som helst)
Blanda gulan med de andra ägget, nötsmöret, hasselnötterna, vinägern och örtsaltet. Jag har lagt ut en hel del olika recept på burgare här på Citroncest, men jag tror aldrig att jag faktiskt lagat till en hederlig burgare på kött, med god hemmaslagen majo och krispigt bröd
Lägg i cocos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg. Lämna en kommentar här under eller dela det gärna med en kompis
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.